wat helpt echt tegen acne en puistjes

Acne en puistjes

Acne of puistjes ontstaan doordat de talgproductie niet helemaal goed werkt. Het talg hoopt zich op in de huid en dit veroorzaakt een ontsteking, die vaak ook rood en gevoelig wordt. Puistjes ontstaan vaak onder invloed van hormonen en komen dan ook het meest voor bij pubers en zwangere vrouwen.

Wat te doen tegen acne en puistjes

Wat helpt echt tegen acne en puistjes? Er zijn erg veel middelen op de markt die zeggen acne en puistjes tegen te gaan, maar er zijn maar een aantal dingen die echt helpen:

  • Allereerst is het belangrijk om je huid twee maal daags te reinigen met een reinigingsmelk, tonic of gel. Deze zijn te koop bij de drogist of apotheek. Laat je door de drogisterij goed informeren over je huidtype. Mensen met acne en puistjes hebben vaak een vette of een gecombineerde huid.
  • Na het reinigen is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen invloeden door een dagcreme te gebruiken. ’s Nachts wordt aangeraden om een nachtcreme te gebruiken, om de huid te blijven verzorgen.
  • Het enige wat dus echt goed helpt tegen puistjes is de huid reinigen en verzorgen. Bij overmatige acne of puistjes kan u contact opnemen met uw huisarts.

 

Snelle redding

Als je eenmaal acne of puistjes hebt, kan een snelle redding soms nodig zijn. Er zijn speciale puistjes sticks op de markt te verkrijgen. Deze drogen het puistje binnen enkele uren uit. Camoufleren met make-up lijkt soms goed te werken, maar het tegendeel is waar. Make-up verstopt de huid, waardoor de acne en puistjes erger worden.