Stoppen met roken

Ondernemen, bezig zijn, alle tijd die ik investeer is gericht op vooruitgang en op de toekomst. Dan moet het wel goed komen. Zelf zal ik me dan ook persoonlijk ontwikkelen. Ik zal mijn plek gevonden hebben, weten hoe ik met mensen om moet gaan, trots zijn op mijzelf wat ik bereikt heb. Succes behalen, het zou zelfs een voorbeeld kunnen vormen voor mijn nichtjes en mijn neefje: zij zijn immers net zo slim als ik. Ze zitten bij mij in de familie en doen allemaal vwo.

Opleiding is belangrijk. Zegt men.

Ik heb een goede opleiding gevonden via kennisradar.nl . Mijn oom heeft universiteit afgerond en mijn vader, ach van wie zou ik het hebben ;), was te lui maar had het ongetwijfeld gekund. Alleen dat al is een motivatie om aan de slag te gaan. Motivatie is er trouwens wel geweest. Mij heeft 4 jaar gerookt misschien wel langer. Laatste zeker 2 jaar shag gerookt.. waarbij 's ochtends bij het wakker worden een shaggie niet kon missen. Nu 3 maanden gestopt. En ook echt sterk onder controle. En nog ben ik daarna niet zo weer begonnen met roken, nee, het hoorde er bij. Het was namelijk een keuze van mij, en het lijkt dat de keuzes die ik maak hier de dominante rol spelen. Het getuigd er dus duidelijk van dat mijn keuzes wel een dominante rol in het leven ‘kunnen’ spelen, maar dat niet altijd doen.

Niets zelf in de hand

Wat is er dan wat ik niet in de hand heb? Wat is er dan wat mij extern of misschien toch intern van de wijs brengt? Zijn het de meisjes waar ik het nog niet eens over heb gehad? Heeft het iets te maken met kwaliteiten, of ben ik net als iedereen, maar ga ik er van iedereen gewoon het slechtst mee om? Of zijn er zoveel mensen als ik, maar ben ik te dom om in te zien dat eeuuh…? Ja zeg het maar.