Miss Nederland verkiezing

Miss Nederland verkiezing

Als je mee wilt doen aan een miss verkiezing, zijn er een aantal onderdelen die van belang zijn.

Dit zijn onder andere uiterlijk en karakter. Maar waar let men bij een miss verkiezing precies op?

Waar moet je precies aan voldoen en als je eenmaal miss bent geworden,wat dan? Dat gaat we in dit artikel bespreken.

Onderdelen Miss Nederland verkiezing

Als je eenmaal Miss bent geworden van een provincie, mag je door naar Miss Nederland. Bij deze verkiezing wordt je op een aantal onderdelen getest. Zo moet je diverse soorten kleding dragen (van bikini tot aan galajurk) en in de weken voorafgaand aan de verkiezing, wordt je karakter uitgeplozen. Er wordt gekeken hoeveel je weet van het huidige nieuws, hoe je doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen is, hoe vriendelijk je bent enzovoort.

Uiterlijk miss Nederland

Een miss Nederland heeft altijd een goed uiterlijk. Denk hierbij aan een mooie huid, gezond haar en een gezond lichaam. Een miss is meestal slank van postuur en heeft een vriendelijke en positieve uitstraling.

Karakter miss Nederland

Een miss Nederland heeft als belangrijkste karaktereigenschap dat ze maatschappelijk betrokken is. Ze is vriendelijk, zelfverzekerd, eerlijk, slim, trouw en positief. Met deze karaktereigenschappen zal ze een voorbeeld zijn voor vele jongere meisjes in Nederland.

Talent Miss Nederland verkiezing

Een Miss heeft ook vaak een talent. Denk hierbij aan zingen of dansen. Voor iedere miss is dit talent verschillend en zij zal dit tijdens de ‘talentenronde’ aan publiek laten zien. De jury zal hier uiteindelijk over oordelen.