Miss Nederland

Miss Nederland

Miss verkiezingen bestaan al vanaf de jaren 20. Mooie vrouwen en meisjes doen in eerste instantie mee aan een missverkiezing van hun eigen provincie in Nederland.
Tijdens deze wedstrijd moeten ze hun uiterlijk en innerlijk tonen en aan de hand hiervan wordt er, door een jury, één meisje gekozen die wint.
Van alle provincies in Nederland wint er één meisje en zij gaan door naar de Miss Nederland verkiezing. Hier begint een zwaardere wedstrijd en wordt er nog kritischer gekeken. De winnares hiervan wordt Miss Nederland genoemd en zij zal Nederland ook vertegenwoordigen bij de Miss World verkiezing.

Wat maakt je Miss Nederland?

Miss Nederland heeft een vriendelijke, positieve en mooie uitstraling. Daarnaast moet ze vriendelijk, beleefd en een goed karakter hebben. Ze moet redelijke slim zijn en bepaalde doelstellingen nastreven.

Verkeerd beeld

Een Miss Nederland wordt vaak gezien als een mooie, maar domme, vrouw die toevallig een wedstrijd gewonnen heeft. Het tegendeel is waar. Miss Nederland moet vaak vele testen en proeven doorstaan voordat ze zo ver gekomen is, bovendien heeft ze vele vrouwen achter haar gelaten. Miss Nederland worden is dus zeker een prestatie.

Hoelang Miss Nederland?

Als je gewonnen hebt, ben je een jaar lang Miss Nederland. Na dat jaar draag je de titel over aan de volgende winnares.

Wat doet Miss Nederland?

Miss Nederland is vaak het gezicht voor acties, openingen enzovoort. Door haar schoonheid en redelijk bekende gezicht, trekt ze de aandacht van mensen. Dit kan voor een goed doel, een bedrijf of een andere instelling erg aantrekkelijk zijn. Miss Nederland wordt daarom ook veel gevraagd in tv programma’s en dergelijke.