Hoe koop ik kwaliteit kleurlenzen

Kleurlenzen en kwaliteit

In Nederland moeten lenzen aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat ze verkocht mogen worden. Kleurlenzen moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen. De kans dat je dus kleurlenzen van extreem slechte kwaliteit koopt, die schadelijk zijn voor je ogen is dus niet aanwezig. Toch is er verschil ik de kwaliteit van kleurlenzen.

Allereerst heb je verschil tussen de levensduur van kleurlenzen. Hier zit een groot verschil in kwaliteit in. Sommige kleurlenzen zijn lenzen voor één dag, die je bijvoorbeeld voor een feestje koopt. De prijs hiervan is relatief laag, maar de kwaliteit is ook een stuk minder.

De goedkope lenzen hebben een mindere kwaliteit en gaan daardoor minder lang mee. Ze drogen sneller uit, er ontstaan sneller scheurtjes in de lenzen en je kan ze maar eenmalig dragen.

Kleurlenzen van goede kwaliteit

Kleurlenzen van goede kwaliteit drogen niet snel uit. Je kan hier dus vrij lang mee doen, soms wel enkele maanden. Dit betekent niet dat je de kleurlenzen maanden achter elkaar dagelijks in moet doen. Als je de kleurlenzen in een potje met lenzenvloeistof bewaard, blijft de kwaliteit verzekerd. Hou er wel rekening mee dat je de vloeistof regelmatig moet verversen, om de kwaliteit van je kleurlenzen te waarborgen.
De kleurlenzen die het meest verkocht worden zijn kleurlenzen voor een maand. In principe betekent dit dat je de lenzen dertig keer kan dragen. Het hangt van de kwaliteit van de kleurlenzen af hoe lang je ze kan gebruiken. Sommige lenzen kan je wel een jaar bewaren. Ook op kleurlenzen zit een houdbaarheidsdatum om de kwaliteit te kunnen waarborgen.