Fashion week

Fashion week

Een jaarlijks, europees evenement is de fashion week. In vele landen is er jaarlijks een fashion week. In Nederland is deze elk jaar in Amsterdam.

Tijdens de fashion week laten in Amsterdam laten Nederlandse topontwerpers hun nieuwe collectie zien tijdens modeshows. Heel bekend Nederland en vele buitenlandse sterren laten hun gezicht zien tijdens deze week.

Tijdens de fashion week laten ontwerpers hun nieuwe collecties zien en hiermee zetten zij de toon voor de nieuwe mode. Kleine ontwerpers en winkelketens doen inspiratie op en vertalen dit in hun eigen lijn. In deze week zijn ook grote modellen veel op de catwalk te vinden. Zij worden door meerdere grote ontwerpers geboekt en daarom is deze week ook voor hem erg aantrekkelijk.

De toekomst

Tijdens de fashion week worden ontwerpers uitgedaagd om te laten zien wat zij denken dat in de toekomst modern wordt. Hierdoor krijgt veel kleding een science fiction uitstraling. Bijkomend onderwerp is hierbij de natuur. De natuur is overal om ons heen en wordt ook in de mode veel gebruikt. Denk hierbij aan bont en katoen. Hoe vertalen de ontwerpers dit in de toekomst?

Naar de fashion week

Bij de grote modeshows, van grote ontwerpers, is het moeilijk om kaarten te krijgen. Andere ontwerpers, journalisten en bekende mensen worden vaak uitgenodigd en de zaal zit op deze manier al snel vol. In het centrum van Amsterdam worden er door de kleinere ontwerpers modeshows gegeven. Dit doen zij om naamsbekendheid te creëren. Voor de detailhandel en dan met name de modewinkels is de fashion week erg lucratief.